Contact opnemen

Een korte intake aan de telefoon kan soms erg verhelderend zijn

Neem vrijblijvend contact met ons op wij bellen u terug.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld en kunt u teruglezen. Heeft u toch nog een vraag laat dan uw gegevens hierboven achter en we nemen contact met u op.

Heeft u antwoord op al uw vragen over sterilisatie en u wilt direct een afpsraak maken klik dan hieronder.

Wat kost een sterilisatie?

Een sterilisatie kost €435,-. Deze kosten vallen niet binnen de basis verzekering en komen dus voor eigen rekening. De kosten voor deze ingreep dient u bij uw bezoek aan de mannenkliniek via de pinautomaat te voldoen. Zorg dus voor voldoende saldo op uw rekening. Na de ingreep ontvangt u een rekening.

Heb ik een verwijzing nodig?

In principe heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Uiteraard kunt u uw sterilisatiewens met uw huisarts bepreken maar u kunt ook vrijblijvend en kostenloos een afspraak maken bij Mannenkliniek Noord-Nederland voor een informatief gesprek.

Ben ik direct na de sterilisatie onvruchtbaar?

Na de sterilisatie duurt het nog enige tijd voordat u onvruchtbaar bent. Daarom is een voorbehoedsmiddel de eerste maanden na de ingreep nodig. Na drie maanden en/of na 25 tot 30 zaadlozingen moet u uw sperma laten onderzoeken om onvruchtbaarheid vast te kunnen stellen. U krijgt van ons een potje en de informatiefolder ‘Spermaonderzoek’. Lees deze folder goed door. De uitslag wordt op de dag van het onderzoek telefonisch aan u doorgegeven zodat u direct goed geïnformeerd bent. Zijn er geen spermacellen meer zichtbaar, dan bent u onvruchtbaar.

Wat is de hersteltijd?

De meeste mannen ervaren de eerste 24-48 uur een zwaar gevoel in hun balzak. Dit kan u beperken in uw bezigheden. Met paracetamol zijn deze klachten goed te sturen. Het beste advies is om goed naar de signalen van uw lichaam te luisteren; is een bepaalde handeling pijnlijk, vermijd deze dan.

Wanneer kan ik weer seks hebben?

Vermijdt de eerste dagen tot een week het hebben van geslachtsgemeenschap omdat dit pijnlijk kan zijn en de kans op een bloeduitstorting vergroot. Voor masturbatie geldt dit niet. Maar als het niet prettig voelt kunt u dit beter even uitstellen.

Heeft een sterilisatie invloed op mijn libido (zin in seks)?

Een sterilisatie is een kleine ingreep die geen invloed heeft op uw seksueel functioneren. Het gevoel tijdens het klaarkomen wordt niet beïnvloed. De kwaliteit van uw erectie, de zin in seks en uw hormonen veranderen niet.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een sterilisatie duurt 15-20 minuten.

Is een sterilisatie pijnlijk?

De sterilisatie vindt plaats onder lokale verdoving. De huid en het onderliggende weefsel wordt met twee injecties verdoofd. Aanraking kunt u voelen en ook wanneer er kortdurend aan de zaadleider wordt gemanipuleerd kunt u dit merken als een trekkend gevoel in de lies of onderbuik. De eerste dagen na een sterilisatie is het verstandig om op vaste tijden paracetamol te gebruiken.

Wilt u contact met ons?

Dan staan wij voor u telefonisch of per mail voor u klaar. Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 17:00 tot 19:00 en op donderdag van 16:30 tot 21:30.